Tiffany Johnston

Statele Unite
A început în 1988

Despre Artist

TIFFANY JOHNSTON

Lui Tiffany Johnston, machiajul parcă ii este în sânge. Născută și crescută în South Lake Tahoe, California, ea a făcut cunoștință cu acest domeniu datorită mamei sale și a urmat-o în timp ce aceasta lucra în culise la cazinouri, machiind staruri ale anilor '70 cum ar fi Helen Reddy, Connie Stevens și Charo. "Aveam cam doi ani, dar îmi amintesc parcă așa ca o licărire, cum mama își transforma clientele," își amintește ea. Manechin pentru Vidal Sassoon autodidactă in materie de styiling al părului și al machiajului în timp ce a mers la Sassoon Academy, mama ei, Deborah, rămâne o inspirație pentru ea. Aici ea se destăinuie despre dragostea ei de-o viață pentru machiaj.

Pasionată de Frumusețe

"În liceu, în timp ce alți copii stăteau prin oraș, eu preferam să merg pe Granite Fifth Avenue, la salonul de înfrumusețare al mamei mele, după școală și să le ofer retușuri clientelor. Adoram să observ ritualul de înfrumusețare al mamei mele înainte să meargă la muncă. Asculta muzica ei favorită și în final își dădea cu parfumul ei Cinnabar; eram hipnotizată de efectul transformator - din femeia naturală ajungea un adevărat personaj. Purta trei perechi de gene în același timp. Era incredibil cum arăta atât de Technicolor - mai luminoasă, mai frumoasă și mai interesantă."

Serviciul de Buze

"Am visat să devin makeup artist dar mi se părea ireal să poți avea pasiunea transformată in loc de muncă." Pe tot parcursul studenției, inclusiv pe parcursul instruirii la Academia de Arte, am lucrat ca makeup artist liber profesionist, și în ziua absolvirii în 1995 am primit un apel de la cineva de la M·A·C. Cineva de la cursul meu de statistică mă recomandase iubitului ei care era manager regional. L-am cunoscut și el a ghicit cu ce ruj mă dădusem - Folio, un ruj M·A·C. Fără să îmi dau seama am fost angajată ca și Make Up Artist. Încă mai pictez, cu orice de la tempera la praf de copt și condimente de bucătărie până la fard de ochi. Suportul meu e pensule este plin de pensule M·A·C - am realizat odată un tablou întreg folosind doar machiaj M·A·C."

Fată din California

"După câțiva ani ca trainer am devenit Senior Makeup Artist în San Francisco în 1998. M-am mutat la Los Angeles în 2004, unde locuiesc acum și sunt make up artist in culisele show-ului TV Extra! Mai lucrez și în culise la Săptămâna Modei în New York, Milano și Paris. Am avut norocul să lucrez cu clienți faimoși, printre care Al Gore (care m-a învățat multe despre încălzirea globală), Vera Farmiga, Kiersten Warren, Kyra Sedgwick, Fantasia Barrino, Fran Drescher și Mick Jagger."